Våre tjenester

Vi tilbyr utredning og behandling av følgende

Ultralyd av hjerte

Et ultralyd av hjerte (ekkokardiografi), kan bidra til å diagnostisere hjerteproblemer før de forårsaker alvorlige komplikasjoner.

24 Timers blodtrykkmåling

Dette gjør vi for å sjekke blodtrykket dit nøyaktig som utgangspunkt for kontroller, diagnose og behandling.

Stresstest

Når du har symptomer på et kardiovaskulært hjertesykdom , kan stresstesting gi verdifull informasjon for å diagnostisere tilstanden din. (Arbeids EKG + vanlig EKG)

24 timers EKG

24 timers hjerterytmeregistrering varer vanligvis i 24 timer, men i noen tilfeller opp til 72 timer. Dette gjør vi for å påvise hjerterytmeforstyrrelser som ikke blir fanget opp ved vanlig EKG-taking. Registreringen blir gjennomført mens du gjør daglige aktiviteter.

Høyt blodtrykk

Hos de fleste kan høyt blodtrykk eller hypertensjon forebygges. Vi tilbyr screening for høyt blodtrykk og tilbyr forebyggende helsehjelp som holder blodtrykket ditt i ett normalt område, og gir tilpasset behandling dersom det er behov.

Ultralyd av hovedpulsåren

Hovedpulsåren er et blodåre som strekker seg fra hjertet til bekkenet og denne kan visualiseres ved hjelp av ultralyd. Undersøkelsen gjøres hovedsaklig for å vurdere diameter i hovedpulsårens ulike avsnitt for å se om det er tegn til utvidelse eller innsnevring.

Hjertesvikt

Uansett hva begrepet innebærer, betyr ikke hjertesvikt at hjertet ditt er i ferd med å slutte å jobbe. Men tilstanden er progressiv og kan nå det alvorlighetsgraden, hvis du ikke får behandling ved første tegn på utvikling av hjertesvikt. Vi har langt og brei erfaring med fysiske og mentale utfordringene pasienter med hjertesvikt står overfor..

Ultralyd halskar

Med ultralyd undersøkelser kan kan vi avdekke om det er innsnevringer /avleiringer i hovedpulsårene til hodet og for å vurdere risiko for slag og hjertesykdom .

Brystsmerter

Brystsmerter betyr ikke alltid at du får et hjerteinfarkt. Det trenger ikke en gang være forårsaket av en hjertesykdom. Men det er et symptom som alltid må vurderes og tas på alvor På Bergen Hjertesenter tilbyr vi raskt diagnostisk testing og rask individuell behandling basert på årsaken til brystsmerter.

Idretts hjerter

Plutselig uventet hjertedød rammer unge idrettsutøvere hvert år . Bergen Hjertesenter tilbyr hjertemedisinsk undersøkelse av alle kategorier idrettsutøvere. Utøvere med positiv slektsanamnese på plutselig hjertedød, uforklarte besvimelser og arytmier bør utredes kardiologisk. Hjertescreening (anamnese, klinisk undersøkelse, EKG Ultralyd av hjerte) kan oppdage risikopersoner før sykdommen manifesterer seg. Vi tilbyr raskt utredning av idrettsutøvere som har symptomer

Hjertebank

Hjertebank virker som flagrende følelser i brystet, eller du kan føle at hjertet hopper over et slag. Utover at du føler deg uvel , kan hjertebanken være et tegn på et alvorlig hjerteproblem. Ring til Bergen Hjertesenter hvis du allerede er registrert pasient hos oss eller spør fsastlegen din om å bli henvist til oss for utredning hvis du har symptomer.

Preventiv kardiologi

Individrettede forebyggende tiltak, både av ikke-medikamentell og medikamentell art, er vist å kunne være effektive med henblikk på å redusere forekomst av hjertesykdommer. Man kan forebygge de fleste hjerte- og karsykdommer med livsstilsendringer som å slutte å røyke ,forbedre kostholdet sitt, få regelmessig mosjon og å gå ned i vekt. Vi har langt erfaring I forebyggende kardiologi, og tilbyr personlig tilpasset behandling .

Kreft og hjertesykdommer

Kreftbehandlinger er livreddende, men de kan være toksiske (giftige )for hjertet ditt og øke risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer. Å identifisere risikoen og minimere effekten av kardiotoksisitet krever ekspertise. Som spesialist innen kardio-onkologi forstår Dr. Bulut den unike effekten av kreftterapier på hjertet ditt, enten du har hatt kardiovaskulær sykdom tidligere eller utviklet den etter kreftbehandlingen. Trenger du en kardio-onkologikonsultasjon, har du symptomer? Ta gjerne kontakt med Bergen Hjertesenter

Blodprøver

Vi tar relevante blodprøver fra de fleste av våre pasienter.

Atrieflimmer og andre hjerterytmeforstyrrelser

Atrieflimmer er en type uregelmessig hjerterytme som kan øke risikoen for hjerteinfarkt (type II hjerteinfarkt) eller hjerneslag betydelig. Hvis du opplever symptomer som kortpusthet, rask uregelmessig puls, hjertebank , tretthet eller svimmelhet, kan det tyte på at du har atrieflimmer, vi tilbyr diaognostisk utrening med vanlig EKG og 24 timers eller lengretids hjerterytme registrering og behandling

Bergen Hjertesenter er en avtalepraksis med offentlig refusjon, og vanlig egenandel. Alle pasienter må ha henvisning fra lege.